Xəmiraşı
Qoyun əti-163q. buğda unu -35q. yumurta -1/4 ed.., ərimiş yağ-10q, ağ lobya-20q, şərab sirkəsi-10q, baş soğan-20q, keşniş-20q, quru nanə-1q, istiot duz
qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5- 6 ıdıd xirda küftəciklər hazirlanir. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xımir 1 mm qalinliğinda yayılır, üstünə un töküb 5 sm enində nazik lentlər kəsilib ıriştə doğranır. Bulyona əvvəlcə ət küftəcikləri salınıb bişirirlər, sonra əriştə və bişmiş lobya qatilib hazir vəziyyətdə gətirilir. Hazır xörəyə doğranmış göyərti , süfrəyə verdikdə isə quru nanə səpilir. Şərab sirkəsi ayrıca verilir.
qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5- 6 ıdıd xirda küftəciklər hazirlanir. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xımir 1 mm qalinliğinda yayılır, üstünə un töküb 5 sm enində nazik lentlər kəsilib ıriştə doğranır. Bulyona əvvəlcə ət küftəcikləri salınıb bişirirlər, sonra əriştə və bişmiş lobya qatilib hazir vəziyyətdə gətirilir. Hazır xörəyə doğranmış göyərti , süfrəyə verdikdə isə quru nanə səpilir. Şərab sirkəsi ayrıca verilir.
Yorumlar
Yorum Gönder